MCQs on Tense 3

0

MCQs on Tense 3

MCQs on Tense 3

MCQs on Tense 3

MCQs on Tense 3

Q. Choose the correct option from the alternatives given below each question:

201. He …. (arrive) here only last night.

(a) has arrived

(b) arrived

(c)  had arrived

(d) was arriving

Ans: (b)

202. If you ……… (work hard), you would have passed.

(a) have worked hard

(b) had worked hard

(c) have been working hard

(d) worked hard

Ans: (b)

MCQs on Tense 3

203. She ……… (come) to see me yesterday.

(a) came

(b) has came

(c) had came

(d) had been coming

Ans: (a)

204. When I reached his home, he ………….(sleep).

(a) has slept

(b) had sleep

(c) was sleeping

(d) slept

Ans: (c). MCQs on Tense 3

205. He …. (arrive) before I came.

(a) was arriving

(b) is arriving

(c) had arrived

(d) has been arriving

Ans: (c)

206. When he left this morning, the sun ……… (shine).

(a) shines

(b) has shone

(c) had shone

(d) was shining

Ans: (d)

207. Madhu ……… (not attend) the office yesterday.

(a) was not attending

(b) did not attend

(c) was not attend

(d) had not attend

Ans: (b). MCQs on Tense 3

208. Last year, it ……… (not rain) heavily.

(a) did not rain

(b) had not rain

(c) has not rian

(d) was not rain

Ans: (a)

MCQs on Tense 3

209. I don’t think we ….. (meet) again.

(a) are meeting

(b) will be meeting

(c) will meet

(d) can meet

Ans: (c)

210. He …….. (be) here early next month.

(a) was

(b) has been

(c) had been

(d) will be

Ans: (d)

211.  If I go to school late, the teacher …….. (punish) me.

(a) is punishing

(b) punishing

(c) will punish

(d) shall punish

Ans: (c). MCQs on Tense 3

212. Kanak ……. (write) to Raja yesterday.

(a) has written

(b) and written

(c) wrote

(d) have been writing

Ans: (c)

213. If you study hard, you ……. (get) a first class.

(a) are getting

(b) will get

(c) will be getting

(d) shall get

Ans: (b). MCQs on Tense 3

214. He ……… (leave) for Dhaka next week.

(a) will leave

(b) shall leave

(c) going to leave

(d)  will be leaving

Ans: (a)

215. The child ……… (arrange) his books in the bag.

(a) will arranging

(b) shall be arranging

(c) will be arranging

(d) have been arranging

Ans: (c)

216. It …….. (rain) for three hours.

(a) shall raining

(b) will raining

(c) shall have been raining

(d) will have been raining

Ans: (d)

217. Lili ……… (wait) for you.

(a) will waiting

(b) shall be waiting

(c) will be waiting

(d) have been waiting

Ans: (c). MCQs on Tense 3

218. The peon …….. (ring) the bell by 10 o’clock.

(a) shall ringing

(b) will ringing

(c) shall have rung

(d) will have rung

Ans: (d)

219. Roni ……… (sing) songs since morning.

(a) shall singing

(b) will singing

(c) will have been singing

(d) shall have been singing

Ans: (c)

MCQs on Tense 3

220. It …… be ten o’clock now.

(a) could

(b) would

(c) should

(d) will

Ans: (c)

221. He ….. have reached the station by now.

(a) shall

(b) will

(c) would

(d) should

Ans: (b)

222. Being a receptionist, she will ….. type a letter.

(a) has to

(b) have to

(c) need to

(d) must

Ans: (b). MCQs on Tense 3

223. She …… smoke in those days.

(a) used to

(b) could

(c) would

(d) had to

Ans: (a)

224. If I were you I … not attend the meeting

(a) can

(b) would

(c) could

(d) should

Ans: (b)

225. You ……. submit your file to the authorities within a week.

(a) have

(b) had

(c) should

(d) would

Ans: (c)

MCQs on Tense 3

226. The birds …… fly high in the sky.

(a) may

(b) should

(c) can

(d) would

Ans: (c)

227. You …… not bring the child here.

(a) have

(b) had

(c) need

(d) would

Ans: (c)

228. ….. you live long!

(a) Will

(b) May

(c) Shall

(d) Can

Ans: (b). MCQs on Tense 3

229. …. God help you!

(a) Can

(b) Will

(c) May

(d)  Shall

Ans: (c)

230. ….. that I were a leader!

(a) Would

(b) Should

(c) Could

(d) Will

Ans: (a). MCQs on Tense 3

231. …… I open the main gate?

(a) Should

(b) Would

(c) Could

(d) Must

Ans: (a)

232. You …… take the child to an intelligent doctor.

(a) shall

(b) will

(c) ought to

(d) would

Ans: (c)

MCQs on Tense 3

233. …… I use your phone?

(a) Have

(b) Could

(c) Would

(d) Had

Ans: (b)

234. If you played well, we ….. win the match

(a) would

(b) should

(c) must

(d) need

Ans: (a)

235. I think you ……. not mind my reciting the poem loudly.

(a) should

(b) could

(c) may

(d) would

Ans: (d)

236. ….. I sit here for some time?

(a) Can

(b) Shall

(c) Will

(d) Must

Ans: (a). MCQs on Tense 3

237. …..… you give me your pen?

(a) May

(b) Can

(c) Must

(d) Dare

Ans: (b)

238. There ….. be a hospital at this place.

(a) have to

(b)  may

(c) used to

(d) might

Ans: (b)

239. He …… read and write when he was young

(a) would

(b) could

(c) should

(d) can

Ans: (b). MCQs on Tense 3

240. He said that he ….. sing a song at the party.

(a) should

(b) would

(c) can

(d) will

Ans: (b)

241. ….. I smoke here?

(a) Can

(b) Will

(c) Could

(d) Must

Ans: (a)

242. The passengers ……. keep watch on their luggage.

(a) has

(b) have

(c) should

(d) had

Ans: (c)

243. Work hard lest you …….. fail.

(a) should

(b) may

(c) Can

(d) must

Ans: (a)

MCQs on Tense 3

244. ……. I come in, madam?

(a) Can

(b) May

(c) Will

(d) Must

Ans: (b)

245. It ….. rain tonight.

(a) shall

(b) will

(c) may

(d) can

Ans: (c)

246. You ….. love your countrymen.

(a) need to

(b) have to

(c) had to

(d) ought to

Ans: (d). MCQs on Tense 3

247. She … not ask about it.

(a) has

(b)  have

(c) had

(d) dare

Ans: (d)

248. …… that I were an actor!

(a) Would

(b) Should

(c) Could

(d) Will

Ans: (a)

249. Had you made one more effort you ….. have won the race.

(a) will

(b) may

(c) would

(d) shall

Ans: (c). MCQs on Tense 3

250. I ……. solve any sum.

(a) may

(b) am

(c) must

(d) can

Ans: (d)

MCQs on Tense 3

251. ……. you like some pastries?

(a) Should

(b) Would

(c)  Could

(d) Will

Ans: (b)

252. You …….. smoke here.

(a) shall not

(b) will not

(c) should not

(d) would not

Ans:  (c)

253. She asked if he …… help her.

(a) should

(b) can

(c) must

(d) would

Ans: (d)

254. We ……. respect our elders.

(a) need to

(b) have to

(c) ought to

(d) had to

Ans: (c). MCQs on Tense 3

255. Nothing …. be done under such circumstances.

(a) can

(b) used to

(c) must

(d) have to

Ans: (a)

256. ……. I say more about it?

(a) Need

(b) Ought

(c) Should

(d) Dare

Ans: (a)

257. You ……… leave without my permission.

(a) ought not to

(b) mustn’t

(c) may not

(d) might not

Ans: (b). MCQs on Tense 3

258. You ……… pay full attention to your teacher.

(a) should

(b) can

(c) may

(d) would

Ans: (a)

259. …….. that I were a billionaire!

(a) Could

(b) Should

(c) Would

(d) Ought

Ans: (c)

260. ……. you like some biscuits?

(a) Would

(b) Should

(c) Could

(d) Will

Ans: (a). MCQs on Tense 3

261. I ……… like to check your blood pressure and once again I advise you to reduce the intake of salt.

(a) should

(b) would

(c) could

(d) shall

Ans: (b)

MCQs on Tense 3

262. I ……….not tell him about it if I were you.

(a) should

(b) could

(c) may

(d) would

Ans: (d)

263. …….. you mind not drinking here? It is a hospital.

(a) Would

(b) Could

(c) Should

(d) Wouldn’t

Ans: (a)

264. What ……. he say to you if you didn’t obey him?

(a) should

(b) shall

(c) would

(d) will

Ans: (c). MCQs on Tense 3

265. …….. I open the door?

(a) Would

(b) Should

(c) Could

(d) Might

Ans: (b)

266. You ……… do some jogging in the morning to maintain your figure.

(a) could

(b) might

(c) should

(d) would

Ans: (c)

267. ……. I go now or would you like to give me some more instructions?

(a) Should

(b) Would

(c) Could

(d) Might

Ans: (a). MCQs on Tense 3

268. You……….drive slow because there is a school ahead.

(a) would

(b) could

(c) should

(d) may

Ans: (c)

0 0 0

MCQs on Tense 3

You May Like:

  1. MCQs on English Grammar
  2. MCQs on Determiners
  3. MCQs on Sentence Correction
  4. MCQs on Preposition

Related Search:

  1. Tenses MCQs
  2. Tense MCQ
  3. Voice MCQ
  4. Voice Change MCQs
  5. Voice Change
  6. English Grammar MCQ
  7. General English Grammar MCQ
  8. Learn English Grammar-Objective
  9. Preposition MCQ

 

Previous articleMCQs on Voice Change
Next articleMCQs on Tense 2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here